beginpaginameld je aan voor de mailinglijstmeest gestelde vragengegevens van de webmaster
welkom op www.tango-ahora.nlwelkom op www.tango-ahora.nl

De Argentijnse TangoKlik hier om de agenda te bekijkenHet Foto en Film-albumAanmelden bij Tango AhoraNeem contact met ons op

LAATSTE NIEUWS

Tango Ahora geeft binnenkort weer diverse PROEFLESSEN en CURSUSSEN VOOR BEGINNERS.

Klik hier om naar de proeflessen te gaan

(of scrol tot onder aan de site, en klik daar op de knop proeflessen)

 Klik hier om naar de cursussen te gaan

(of scrol tot onder aan de site, en klik daar op de knop cursussen)

22 Juni: Ter gelegenheid van de eerste Nationale Tangodagen

18:30-22:00 Proef Tango & Tapas. Charlee Browns Place, Noord Koninginnewal 7 Helmond.

Lees meer

26 Juni: Finale dag van de eerste Nationale Tangodagen te Helmond. (ter promotie van de Tango)

13:00-17:00 Tangosalon op de Muziekiosk, Markt 10 te Helmond. Met o.a. live muziek door “Tango de Barrio”

17:30-22:00 Proef Tango & Tapas. Charlee Browns Place, Noord Koninginnewal 7 Helmond.

Lees meer

NEO Tango INLOOPLESSEN in SCALA, vanaf 23 September elke DERDE vrijdag van de maand.

Van 19:00-21:50u. Incl. 20 min. pauze. Vanaf 1 jaar danservaring. 16,- euro.

 

 Privéles mogelijkheden in SCALA en in Aarle-Rixtel.

Klik hier om naar de privélessen lessen te gaan

 

 http://www.tango-ahora.nl/images/dot_g.gif Sfeerimpressie van een Nieuwjaarssalon met live ‘Tango de Barrio’ in het Annatheater.

Klik hier om naar de link te gaan!

De Argentijnse Tango

welkom op tango-ahora.nlDe Argentijnse Tango

De Argentijnse Tango is een hobby voor het leven, voor degenen die geraakt worden door de schier onuitputtelijke voorraad tangomuziek. Technische verfijning is mogelijk tot in het oneindige. Doch de techniek zal altijd slechts een hulpmiddel zijn op de zoektocht naar het ware..........

De muziek stimuleert tot gepassioneerd dansen, aktiveert nostalgische gevoelens en het improviseren. Ook toevalligheden zullen leiden tot nieuwe figuren. Een Tanquero/Tanquera is net een mens, ontwikkeld zich met ups en downs en leert zichzelf steeds beter kennen. Van onnodige remmingen wordt men zich bewust en het opheffen ervan zal door toedoen van de tango vroeg of later geschieden. WAARSCHUWING: TANGO DANSEN IS ZO LEKKER, DAT JE ER NOOIT GENOEG VAN KRIJGT.

De echte tango gaat een leven lang mee,

In de Argentijnse tango is het spel van leiden en volgen zo subtiel dat je soms niet meer weet wie leidt of volgt. De voortdurende communicatie tussen de dansers, geïnspireerd door een bijna onuitputtelijke voorraad muziek, maakt het dansen van de Argentijnse Tango tot een nimmer vervelende hobby, voor velen zelfs tot een passie.

 Het aanleren van de techniek kost wat inspanning omdat de motoriek van het eigen lichaam geoefend moet worden in nieuwe bewegingen. Eenmaal de techniek eigen gemaakt, kun je over de hele wereld dansen in tangosalons van Noorwegen tot Japan, van Istanbul tot Buenos Aires. Zeer bijzonder is dat je als leider een dame tot combinaties uitnodigt die ze verstaat zonder ze ooit eerder gedanst te hebben. Het leiden geschiedt door op elkaar gericht te zijn. Dus niet door met de armen te werken, maar door met de body te bewegen. Variaties zijn er oneindig veel.

Sommige stijldansscholen pretenderen ook Argentijnse Tango te doceren, doch meestal betreft het daar een afgeleide vorm met vaste figuurpatronen. De Tango waarmee wij je kennis laten maken, gaat een leven lang mee. De muziek stimuleert gepassioneerd dansen en activeert nostalgische gevoelens. Doch ook het improviseren op modernere muziekuitvoeringen (de tango ontwikkelt zich al zo'n 100 jaren)  maakt de Tango tot een veelzijdige hobby of kunstvorm.  Niet voor niets is de Tango zo'n 4 jaar geleden door de Unesco op de Wereld-Cultureel Erfgoedlijst geplaatst als zijnde het belangrijkste cultureel ‘exportartikel’ van Argentinië.